Bestellijst

Bestellijst

Online lezing: Meesterwerk uit de miniatuurschilderkunst: Les Très Riches Heures du duc de Berry

Cursuscode: 5082

Het mooiste boek uit de Middeleeuwen wordt gemaakt voor de rijke hertog en kunstverzamelaar Jean de Berry. Dit kostbare getijdenboek, Les Très Riches Heures du duc de Berry, wordt van voorstellingen voorzien door drie schilderende broer uit Nijmegen: de Gebroeders van Limburg.

Ze zijn lang niet zo bekend als Jan van Eyck, maar de Gebroeders van Limburg zijn ware pioniers die de wereld op een volledig nieuwe manier afbeelden. Hun ongelofelijk gedetailleerde voorstellingen laten tal van vernieuwingen zien. Het mooiste zijn de twaalf paginagrote kalenderbladen. Ridders, schitterende Franse kastelen, de uitbundige feesten van de adel, de valkenjacht, alles wordt tot in het kleinste detail afgebeeld. Ook het dagelijkse leven vol agrarische activiteiten en zelfs zwemmende mensen en de eerste echte winterscene uit de Westerse kunst komen voorbij. Het is niet alleen het duurste maar ook het mooiste verluchte boek dat we kennen. Een uniek meesterwerk dat de schoonheid van de miniatuurschilderkunst laat zien.

Dinsdag 11 mei 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 19,50
Mw. I (Isolde) Scholberg

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
I (Isolde) Scholberg