architectuurwandeling van leidseplein naar museumplein: twee prachtige pleinen in amsterdam die allebei laatste jaren grondig vernieuwd zijn we beginnen met leidseplein sneller dan verwacht is hier inmiddels eerste grondige renovatie van plein afgerond eind vorig jaar 2017 waardoor we nu...

Architectuurwandeling: Van Leidseplein naar Museumplein

Twee prachtige pleinen in Amsterdam die allebei de laatste jaren grondig vernieuwd zijn!

We beginnen met het Leidseplein. Sneller dan verwacht is hier inmiddels de eerste grondige renovatie van het plein afgerond eind vorig jaar (2017), waardoor we nu goed de mooie gebouwen eromheen kunnen bekijken. Denk aan de prachtige Stadsschouwburg, het American hotel en het warenhuis Hirsch & Cie. Ook bekijken we het DeLaMar theater.
Daarna lopen we via o.a. Paradiso, het mooie Art Deco City Theater en het omstreden Max Euweplein naar het Museumplein. Niet alleen zullen we de oorspronkelijke en moderne architectuur van de diverse musea bespreken, ook staan we stil bij de roerige geschiedenis van het museumplein zelf. Een veelzijdige wandeling met niet alleen aandacht voor de indrukwekkende oude en moderne architectuur, maar ook voor de bewogen geschiedenis van dit hele gebiedvol protesten, bevolkingsparticipatie en steeds veranderende stedenbouwkundige visies.
Startpunt: voor de  Stadsschouwburg Amsterdam.

Cursuscode 5012

Groep 1

Deze cursus bestaat uit: 1 wandeling van 2 uur op vrijdag 8 juni 2018 om 10:00 uur.
Cursusprijs: € 17,50
Docent: Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs
Locatie: Leidseplein (voor de Stadsschouwburg) 1017 PT