middeleeuwse kunst en magische miniaturen: het rijksmuseum herbergt veel middeleeuwse kunstschatten naast schilderijen van geertgen tot sint jans en jacob cornelisz van oostsanen is er prachtig beeldhouwwerk zoals pleurants rouwenden die ooit rondom praalgraf van isabella...

Middeleeuwse kunst en Magische miniaturen

Het Rijksmuseum herbergt veel middeleeuwse kunstschatten. Naast schilderijen van Geertgen tot Sint Jans en Jacob Cornelisz. van Oostsanen, is er prachtig beeldhouwwerk, zoals de pleurants - rouwenden - die ooit rondom het praalgraf van Isabella de Bourbon, vrouw van de Bourgondische hertog Karel de Stoute, gestaan hebben. In de bijeenkomst wordt uitgebreid stil gestaan bij de figuren en verhalen van deze middeleeuwse pronkstukken.
Omdat verscheidene middeleeuwse objecten in de loop van de tijd hun oorspronkelijke kleuren verloren hebben ervaren wij ze nu anders. Miniaturen daarentegen zien er nog precies hetzelfde uit als toen ze gemaakt werden. In deze bijeenkomst stapt u in de wonderlijke wereld vol kleur, figuren, fantastische wezens, diertjes en bloemen. De lezing sluit aan bij de tentoonstelling ‘Magische miniaturen’ in het Museum Catharijneconvent.

Cursuscode 5053

Groep 1

Deze cursus bestaat uit: 2 lezingen van 2 uur vanaf donderdag 22 maart 2018 om 19:30 uur.
Cursusprijs: € 29,00
Docent: Mw. drs M. (Monique) Hanrath
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 1011 DL