aquarelleren: aquarelleren spelen met water korte cursus om kennis te maken met techniek van aquarelleren er wordt oa aandacht besteedt aan aloude opstelling van stilleven dat is belangrijk om goed te leren kijken waarnemen naar werkelijkheid ook aan...

Aquarelleren

Aquarelleren, spelen met water!
Korte cursus om kennis te maken met de techniek van het aquarelleren. Er wordt o.a. aandacht besteedt aan de aloude opstelling van een stilleven. Dat is belangrijk om goed te leren kijken, waarnemen naar de werkelijkheid. Ook aan een non-figuratief thema, b.v. een gedicht wordt aandacht besteed. Er word steeds naar een opdracht gewerkt, daardoor krijg je de gelegenheid steeds een andere invalshoek van het aquarel te leren.
Aan het mengen van kleuren wordt  (indien nodig) in de eerste les aandacht besteed, en oefeningen gemaakt. Bij het maken van een aquarel werk je vanuit lichte tonen naar het donker toe. De transparantie van een aquarel, het licht komt als het ware van binnenuit, stralend in alle kleurenpracht.

• De cursusprijs is inclusief materiaal: aquarelpapier, -verf, -potloden en -krijt. Zelf meenemen: pen, potlood, klein aquarelblokje en enkele grote Chinese en/of aquarelpenselen. Aanbevolen penselen om aan te schaffen: mix van marter/synthetisch materiaal, bijvoorbeeld Da Vinci Cosmo top, nr. 6 en 12 (rond) en een spalter (breed en plat) van 50 of 60 mm.

Cursuscode 3118

Groep 1

Deze cursus bestaat uit: 4 lessen van 3 uur vanaf donderdag 16 november 2017 om 10:00 uur.
Cursusprijs: € 115,00
Docent: Mw. A. (Annie) Schoterman
Locatie: Bos en Lommerplein 176 1055 EK

Deze cursus is al begonnen,
online inschrijven is niet meer mogelijk