pasteltekenen: krijt wordt al gebruikt sinds pre historie pastelkrijt werd vooral zeer populair in 18e eeuw ook edgar degas eind 19e eeuw gebruikte graag pastel bij zijn ballet tekeningen schilderijen pastelkrijt of soft pastel is er niet alleen in...

Pasteltekenen

Krijt wordt al gebruikt sinds de pré-historie. Pastelkrijt werd vooral zeer populair in de 18e eeuw. Ook Edgar Degas (eind 19e eeuw) gebruikte graag pastel bij zijn ballet tekeningen/schilderijen.
Pastelkrijt of soft-pastel is er niet alleen in pasteltinten, maar ook in felle kleuren. En je kunt er op een schilderachtige manier mee werken, soms noemt men pastels ook wel schilderijen. Bijna puur pigment, en enkel een bindmiddel en Arabische gom, dat zijn de krijtjes, de zgn. soft-pastels, stralend van kleur. Er kan zowel op wit papier als gekleurd papier gewerkt worden tot zelfs zwart papier toe. We gaan tekenen, doezelen, weggummen, kortom lekker ‘los’ met dit mooie materiaal aan de slag, om met krijt ook een schilderachtig uiterlijk te krijgen. Onderwerpen kunnen zijn een klein gebruiksvoorwerp, speelgoed, een vrucht , groente of een bloem. Maar neem ook zelf een favoriete landschaps- of een portretfoto mee. Dit kunnen we ‘naar de natuur’ natekenen, of stileren, abstraheren in bijzondere kleurencombinaties. Andere opdrachten, suggesties, voorbeelden tijdens de les.

• Neem een schort of een oude blouse mee, het kan nogal stoffig worden!
• Materiaal is inbegrepen in de cursusprijs.

Cursuscode 3117

Groep 1

Deze cursus bestaat uit: 4 lessen van 3 uur vanaf zaterdag 4 november 2017 om 10:00 uur.
Cursusprijs: € 115,00
Docent: Mw. A. (Annie) Schoterman
Locatie: Bos en Lommerplein 176 1055 EK

inschrijven is niet meer mogelijk